Legea Cojocaru

La OTV s-a tot discutat despre introducerea Legii Cojocaru. Prevederile acesti legi  le vedeti mai jos

(Proiect)

Art. 9. – Obligatiunile emise în baza prezentei legi vor fi rascumparate începând cu anul urmator emiterii lor, prin licitatii publice, sumele banesti corespunzatoare fiind utilizate pentru finantarea de proiecte de investitii propuse de persoanele fizice autorizate si de societatile comerciale care îi vor avea ca actionari, sau asociati, pe detinatorii de obligatiuni, printr-o metodologie similara cu cele utilizate pentru finantarile nerambursabile acordate de Uniunea Europeana.

Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finantelor Publice va efectua o emisiune de obligatiuni prin care se va angaja sa restituie cetatenilor României capitalul trecut în patrimoniul societatilor comerciale si regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

Art. 2. – Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 1.000 (una mie) euro.

Art. 3. – Fiecare cetatean major al României este îndreptatit sa primeasca un numar de 20 obligatiuni, fiecare obligatiune având o valoare nominala de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

Art. 4. – Termenul limita de rascumparare a obligatiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

Art. 5. – Obligatiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrainate. Ele pot fi lasate mostenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Art. 6. – Dobânda la obligatiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la suta pe an si se datoreaza începând cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care sunt emise obligatiunile, urmând sa fi platita odata cu rascumpararea obligatiunilor.

Art. 7. – Rascumpararea obligatiunilor si plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul National pentru Despagubiri si Investitii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea actiunilor si activelor aflate în proprietatea sa; dividendele si profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere si impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.

Pana in acest moment s-au strans 500.000 de semnaturi si ar mai fi nevoie de inca 500.000 pentru ca aceasta lege sa fie luata in considerare. Voi ce parere aveti, in aceste vremuri de criza, Legea Cojocaru va da mai multe sperante?

View the original article here

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s